SOSTENIBILITAT

Cambodja lluita contra les mines antipersones

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

25 Novembre, 2009


La guerra de Cambodja va deixar una dramàtica herència, sobretot a les províncies limítrofes amb Tailàndia: l’existència d’una persona mutilada per aproximadament cada 90. Malgrat l’enorme treball que actualment es duu a terme per desminar el terreny, avui a Cambodja encara hi ha tres accidents de mina diaris i el nombre de mines disperses pel territori d’aquest país supera fins i tot el d’habitants. L’Obra Social ”la Caixa” dóna suport, a la regió cambodjana de Battambang, a un projecte per a la rehabilitació de persones mutilades per les mines. S.A .R la Infanta Doña Cristina, directora de l’Àrea Internacional de la Fundació ”la Caixa”, fa aquests dies una visita de seguiment a un dels projectes impulsats pel Programa de Cooperació Internacionalde l’entitat financera a Cambodja.En el marc del viatge, la infanta Cristina també ha presentat, a la reunió anual de la GAVI al Vietnam, els avenços de l’Aliança Empresarial per a la Vacunació Infantil, liderada a Espanya per ”la Caixa” i en la qual participen ja 140 empreses.

Aquests dies, a CaixaForum Barcelona s’hi exposa la mostra “Cambodja, terra d’esperança”, que descriu la realitat del país a través de les fotografies de Gervasio Sánchez, Premi Nacional de Fotografia el 2009.

A la imatge, la Infanta Doña Cristina i Kike Figaredo, missioner jesuïta i responsable de la iniciativa, durant la seva visita a la província cambodjana de Battambang.

Accepto les condicions d'ús.