INNOVACIÓ

Oficines i caixers en realitat augmentada

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

18 Novembre, 2009


Mai ha estat tan senzilla com ara la cerca d’un caixer automàtic o d’una oficina. Mitjançant la realitat augmentada, l’usuari pot localitzar les oficines i caixers de “la Caixa” veient-ne la posició superposada a la imatge real que apareix a la càmera del mòbil, i la distància a la qual es troben.

De moment, l’aplicació està disponible per a Android i, en breu, per a iPhone (terminals que incorporen GPS i bruíxola, tot i que s’espera que en poc temps surtin al mercat d’altres terminals HTC, com ara Motorola i Samsung).
D’altra banda, “la Caixa” ha creat el primer sistema de localització d’oficines i caixers que funciona a través dels propis caixers, Internet i també a través del telèfon mòbil.

Per localitzar una oficina o un caixer per Internet només cal accedir al portal de “la Caixa” i introduir la teva adreça actual o el codi postal i, en uns segons, el sistema t’indica la ubicació de les oficines o caixers més pròxims, així com el número de telèfon, la disponibilitat de caixers accessibles i l’oferta de serveis. El sistema funciona igual en el cas de la localització a través de caixers, ja que existeix un menú específic amb els mateixos paràmetres que a Internet.

El funcionament en mòbils és similar, però, a més, ofereix la possibilitat de trucar directament a l’oficina i, sobretot, permet la localització per GPS mitjançant mapes interactius. L’aplicació, disponible en iPhone, l’Android de Google i Blackberry, localitza la ubicació actual del mòbil i va indicant el recorregut a seguir per trobar la sucursal o el terminal més pròxims.

Accepto les condicions d'ús.