ECONOMIA

Turquia, una porta oberta a Àsia

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

11 Novembre, 2009


Turquia és un país que, gràcies a la seva posició geogràfica privilegiada, constitueix una important porta d’entrada dels països europeus al mercat asiàtic occidental. Les perspectives econòmiques de Turquia a mig termini són favorables, atès que es beneficia de la seva posició estratègica per a les relacions comercials i dels avantatges competitius com a país emergent. A banda d’això, Turquia s’està convertint, cada vegada més, en una de les destinacions turístiques principals.

“la Caixa” acaba d’obrir una oficina de representació a Istanbul, que serà un punt de suport per a les accions comercials que la xarxa d’oficines de “la Caixa” du a terme davant empreses espanyoles amb activitat a Turquia, i a més, actuarà com a enllaç amb les empreses i institucions financeres locals per orientar als clients de “la Caixa” en els seus projectes en el país.

El mes d’abril, Joan Maria Nin, Director General de “la Caixa”, va signar un acord de cooperació amb l’Agència Turca de Promoció d’Inversions Estrangeres (ISPAT), amb l’objectiu d’incrementar les relacions econòmiques entre els dos països. L’acord també facilitarà la transferència del coneixement per mitjà del finançament de cursos de formació d’alts càrrecs de l’oficina del primer ministre del país, amb el suport de l’Obra Social de “la Caixa”, l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l’esmentada agència turca.

“la Caixa” ha inaugurat aquest any, a Casablanca, la primera sucursal d’una entitat espanyola al Marroc, i ha posat en marxa la seva oficina de representació a Xangai (Xina), que s’uneix a la que ja disposava a Pequín. “la Caixa” també està representada a Londres (Regne Unit), París (França), Brussel•les (Bèlgica), Milà (Itàlia), Stuttgart i Frankfurt (Alemanya), i Porto (Portugal). També té previst obrir noves oficines de representació a Delhi (Índia), Alger (Argèlia) i Dubai (Emirats Àrabs).

D’esquerra a dreta, el Director Executiu d'Internacional de

A la fotografia, d’esquerra a dreta, el Director Executiu d’Internacional de “la Caixa”, Ignacio Álvarez-Rendueles; l’Ambaixador d’Espanya a Turquia, Joan Clos; i el Director de l’Oficina de Representació a Istanbul, Carlos Morales.

Accepto les condicions d'ús.