INNOVACIÓ

L’era de la informació

Temps de Lectura: 5 minuts

Avatar

CaixaBank

07 Desembre, 2009


La societat en xarxa és una nova forma d’organització social. Això és el que pensa Manuel Castells, catedràtic de Sociologia i director de l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Castells, amb més de 40 llibres publicats, entre els que destaca la trilogia “L’era de la informació: cultura, economia i societat”, és un especialista en l’estudi dels moviments socials urbans i de les conseqüències socials dels processos de reestructuració urbana de les metròpolis.El catedràtic ha ofert aquesta setmana la seva anàlisi del desenvolupament de la societat-xarxa i de les repercussions de la societat de la informació en una conferència que ha pronunciat en el Cercle Financer de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País que se celebra a la seu de “la Caixa” a Barcelona.

Manuel Castells creu que, en l’actual context tecnològic, la comunicació de masses va més enllà dels mitjans tradicionals: gràcies a Internet i als dispositius mòbils, ha sorgit un nou entorn comunicatiu.

Accepto les condicions d'ús.