ECONOMIA

Xina continua el seu creixement econòmic

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

25 Gener, 2010


El Servei d’Estudis de “la Caixa”, en el seu informe mensual de gener, publica que la Xina finalitzarà l’any amb el tant promès creixement del 8%, conseqüència directa de les polítiques d’inversió i d’injecció de liquidesa desplegades per les autoritats, i també per la recuperació de la demanda mundial. Per un altre costat, la demanda interna del país també segueix el seu curs ascendent. La recuperació de la Xina també s’assenta en el sector exterior. Amb un retrocés mínim del 1,2% interanual, les exportacions pràcticament se situen en el mateix nivell que fa un any; per la seva part, les importacions van créixer un 26,7%.

“la Caixa” té presència directa en el país asiàtic, amb una oficina de representació en funcionament a Pequín des de 2007, i una oficina a Xangai que es va obrir al juny de l’any passat. Aquestes oficines de representació tenen com objectiu prestar serveis als clients i a les empreses espanyoles que mantenen relacions comercials amb la Xina, donant-lis suport i acompanyant-los en el desenvolupament dels seus negocis.

En el 2008, “la Caixa” ja va inaugurar el primer Centre de Suport al Negoci amb Àsia d’ Espanya. És un centre pioner, situat a Barcelona, que ofereix un servei de assessorament específic i personalitzat als clients amb interessos comercials en aquest continent.

Recentment, Criteria, el grup inversor amb participacions en empreses financeres i industrials en el qual “la Caixa”és l’accionista de referència, ha signat un acord amb el The Bank of East Asia (BEA) per subscriure una ampliació de capital que augmentarà la participació de Criteria en el banc asiàtic fins el 14,99%. Fundat el 1918, el BEA és el primer banc independent de Hong Kong i té més de 230 oficines.

Accepto les condicions d'ús.