SOSTENIBILITAT

CaixaForum Saragossa, exemple del ferm compromís de ”la Caixa” amb l’Obra Social

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

23 Maig, 2012


Els centres socials i culturals CaixaForum són un model que s’ha consolidat com a referent de la divulgació de la cultura i una eina poderosa per al creixement de les persones. “la Caixa”, a través del seu ferm compromís amb l’Obra Social, aposta per la divulgació de la cultura en les seves diverses manifestacions i entre públics de totes les edats i nivells de formació. Ara, als CaixaForum ja existents a Barcelona, Madrid, Girona, Tarragona, Lleida i Palma se’ls afegiran els CaixaForum de Saragossa i Sevilla (nota de premsa de la presentació del projecte), que està previst que s’inaugurin al 2013 i 2015, respectivament.CaixaForum Saragossa aspira a convertir-se en un espai viu, al servei de les persones, on la cultura es manifestarà com una eina eficaç per a la cohesió i la integració social. Hi tindran cabuda, entre altres iniciatives, exposicions d’art antic, modern i contemporani, festivals de música i de poesia, art multimèdia, debats sobre grans qüestions d’actualitat, jornades socials i de caràcter científic i mediambiental, tallers educatius i familiars, i activitats adreçades a grups de persones grans.

El museu estarà situat en ple centre de Saragossa, a pocs metres del Palau de l’Aljaferia, seu de les Corts, i de l’edifici Pignatelli, seu de la Diputació General d’Aragó. Ubicat a la Milla Digital, seu de la Ciutat de la Innovació i el Coneixement, on conviuran empreses, habitatges i equipaments dissenyats amb un patró comú d’infraestructures avançades i desenvolupament en telecomunicacions.

L’edifici es desdobla en dues estructures geomètriques elevades de grans dimensions, des d’on els visitants podran contemplar la ciutat quan es desplacin de l’una a l’altra, i que acolliran les sales d’exposicions, generant un nou espai públic emmarcat dins el parc d’El Portillo, el gran «pulmó verd» de 45.000 m2 de superfície que tindrà Saragossa.

El director general de la Fundació ”la Caixa”, Jaume Lanaspa, i l’alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, van presentar divendres l’evolució de les obres del futur edifici de CaixaForum Saragossa.

Les obres del museu evolucionen segons els terminis establerts, de manera que la seva inauguració està prevista per al segon semestre de 2013. El projecte és obra del estudi d’arquitectura de Carme Pinós.

Vídeo de la recreació virtual de la façana durant 24 hores llum (YouTube, 38 seg).

Nota de premsa de la presentació de l’estat de les obres de CaixaForum Saragossa i signatura de l’acord per al programa CaixaProinfància.

Divendres passat, abans d’aquesta visita a les obres, l’Obra Social “la Caixa” i l’Ajuntament de Saragossa van formalitzar la seva col·laboració en el marc de CaixaProinfància, el programa d’atenció a la infància en situació de pobresa i exclusió, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” des del 2007 i que ja ha atès 8.903 nens i nenes a la capital saragossana. Només al llarg del 2011 es va arribar a més de 3.000 menors. L’Obra Social i l’Ajuntament coordinaran esforços per optimitzar l’aplicació del programa CaixaProinfància amb l’objectiu de facilitar la millora de la situació dels menors i les seves famílies, i el desenvolupament de les competències i el compromís necessaris que els dotin d’autonomia en aquest procés de millora.

Pots seguir CaixaForum al Facebook

Accepto les condicions d'ús.