INNOVACIÓ

Què és el pagament contactless?

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

14 Febrer, 2013


Gràcies al sistema de pagament contactless es pot pagar o operar des d’un caixer a través d’un dispositiu, ja sigui una targeta financera contactless o un telèfon mòbil NFC (Near Field Communication), sense que hi hagi cap contacte físic entre el dispositiu del client i el datàfon (o el caixer automàtic).

Aquests nous sistemes contactless ofereixen uns avantatges importants tant als clients com als comerços, ja que permeten que les operacions es duguin a terme d’una manera més ràpida que les operacions típiques en les quals es llegeix la banda magnètica o el xip EMV. D’una banda, per al client és molt més fàcil haver d’acostar només la targeta contactless o el mòbil NFC al datàfon; de l’altra, al comerciant també l’hi resulta més senzill, ja que no cal que agafi la targeta del client i la introdueixi en el datàfon.

Alguns altres avantatges de fer servir el sistema contactless són:

  • Més agilitat a l’hora de pagar (sobretot per als imports inferiors a 20 €, ja que no cal introduir-hi el PIN).
  • Disminució del 50% del temps de la transacció respecte de les operacions convencionals.
  • Més comoditat.
  • Menys deteriorament de les targetes.
  • Reducció del risc per manipular efectiu.
  • La comprovació del canvi no és necessària.

”la Caixa” potenciarà el pagament contactless, tant a través de targetes com de telèfons mòbils a Barcelona, durant el Mobile World Congress 2013. Es preveu que mentre se celebri aquest congrés, hi haurà 1.000 taxis amb datàfons contactless, més de 16.000 comerços amb el TPV contactless i 550 caixers automàtics amb lector de targetes contactless.

Informació contactless de “la Caixa”

Informació contactless per als comerços

Seguretat CaixaProtect®

Les targetes contactless, com totes les altres targetes que comercialitza ”la Caixa”, tenen el servei gratuït CaixaProtect®, que et protegeix en cas que la targeta es faci servir sense cap autorització.

Accepto les condicions d'ús.