SOSTENIBILITAT

Més de 10.000 voluntaris participen en accions solidàries de ”la Caixa”

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

14 Agost, 2013


La iniciativa de Voluntariat Corporatiu, després de 7 anys en funcionament, compta amb la col·laboració de més de 5.000 treballadors de ”la Caixa” que participen en accions solidàries. Des de fer companyia a gent gran i nens hospitalitzats fins a organitzar jornades amb col·lectius amb discapacitats o en risc d’exclusió social. Amb aquest programa, l’entitat consolida la seva aposta per la implicació dels seus treballadors en projectes socials a favor de col·lectius amb dificultats.

Més de 10.000 persones participen en accions solidàries de ”la Caixa”

Programa Voluntaris de “la Caixa”

Durant el 2012, un total de 4.524 treballadors de “la Caixa” de tot el país implicats amb el programa van desenvolupar 2.058 accions de voluntariat amb la participació acumulada de 17.912 voluntaris i 127.619 beneficiaris.

El Programa del Voluntariat compta amb 40 associacions de voluntaris en diverses ciutats espanyoles. Segons les últimes dades, Catalunya compta amb 2.484 voluntaris, Andalusia amb 798 i la Comunitat Valenciana amb 369, cosa que les converteix en les comunitats autònomes més solidàries del Grup. Dels 5.075 voluntaris, un 70% són treballadors

Als més de 5.000 treballadors de ”la Caixa” que desenvolupen accions de voluntariat s’hi han de sumar les gairebé 4.000 persones grans que participen en aquest programa, de manera activa a través de les CiberCaixa Solidàries i les activitats intergeneracionals. Els voluntaris “Companys de l’ànima” que formen part del programa d’Atenció a malalts terminals i els voluntaris que col·laboren amb la dinamització de les CiberCaixa Hospitalàries. En total, el programa de voluntariat de ”la Caixa” supera els 10.600 voluntaris.

A més de desenvolupar aquestes activitats al nostre país, els treballadors de la ”la Caixa” són membres fundadors de la xarxa EVEN (Employee Volunteering European Network). Aquesta xarxa és una iniciativa que impulsa la Unió Europea per promocionar el voluntariat corporatiu i actua com a fòrum de trobada i intercanvi d’experiències. EL passat 4 de juliol, a CaixaForum Madrid, va tenir lloc una trobada d’aquesta xarxa en què van participar, a més de ”la Caixa”, les empreses Intel, Telefónica, Arcelor, Mittal, Iberdrola, Creu Roja, Repsol i KPMG.

Apunta’t al voluntariat en una entitat social

Accepto les condicions d'ús.