SOSTENIBILITAT

Les obres de CaixaForum Saragossa entren a la recta final

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

10 Setembre, 2013


Al mes de setembre de 2010, el president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, va presidir l’acte de col·locació de la primera pedra de CaixaForum Saragossa, un ambiciós projecte impulsat per l’Obra Social de l’entitat i l’Ajuntament de Saragossa destinat a promoure el coneixement i creixement personal de gent de totes les edats, condicions i procedències.

Aquesta seu de l’ Obra Social ”la Caixa” a la capital aragonesa s’enmarca dins del projecte Milla Digital, que transformarà l’àrea al voltant de la vella estació d’El Portillo en la nova Ciutat de la Innovació i el Coneixement, amb infraestructures de telecomunicacions avançades i equipaments destinats a beneficiar tant a ciutadans com a empreses.

CaixaForum Saragossa

CaixaForum Saragossa dedicarà 7.000 m2 al coneixement en un innovador edifici dissenyat pel prestigiós estudi d’arquitectura de Carme Pinós: dues estructures geomètriques elevades de grans dimensions acolliran les sales d’exposicions, que suspeses a diferents nivells levitaran sobre el nou parc d’El Portillo, un gran “pulmó verd” de 45.000 m2 de superfície. La cafeteria i el restaurant es situaran a la part superior, que també albergarà una terrassa panoràmica, i la planta baixa, oberta i transparent, integrarà el vestíbul d’entrada i la botiga-llibreria. Neix un espai viu obert als ciutadans dins d’un edifici destinat a convertir-se en un referent arquitectònic, mantenint així la filosofia i l’esperit de CaixaForum.

Edifici CaixaForum Saragossa dissenyat per l'estudi de Carme Pinós

La construcció del nou centre cultural, social i cívic de l’Obra Social ”la Caixa”, el tercer CaixaForum de l’entitat fora de Catalunya, avança dins del calendari previst. Tres anys després de col·locar la primera pedra, els treballs exteriors es concentren en el muntatge de façanes i cobertes, i els interiors es centren en els acabats definitius.

La inauguració, prevista pel primer semestre de 2014, marcarà el punt de partida d’una programació dedicada a exposicions d’art, festivals de música i poesia, cicles de conferències, jornades socials, tallers educatius i socials i activitats dirigides a persones grans, consolidant el compromís de ”la Caixa” amb Aragó i els seus ciutadans.

Cronologia de la construcció de CaixaForum Saragossa

Cronologia de la construcció de CaixaForum Saragossa

Més informació a la Nota de Premsa

Informa’t sobre els projectes de l’Obra Social “la Caixa”

Accepto les condicions d'ús.