ECONOMIA

El sector de l’automòbil: sobre rodes. Informe Mensual 10

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

22 Octubre, 2013


Després de cinc anys de recessió, el sector de l’automòbil espanyol, clau per al conjunt de l’economia, comença a recuperar-se gràcies a l’augment de la producció i a les exportacions. Una informació que es desprèn del Focus inclòs en l’últim número de l’Informe Mensual de “la Caixa” sobre Estudis i Anàlisis Econòmics que escaneja la situació actual del sector de l’automoció.

Producció d'automòbils de turisme

Les millors notícies vénen de la producció de vehicles: durant el primer semestre d’enguany, va augmentar un 5,5% (més d’1,1 milions de cotxes produïts) situant l’Estat espanyol com el vuitè productor a escala mundial. Unes xifres plenes d’optimisme per al sector que, si manté aquesta tendència fins a final d’any, arribaria a les xifres de producció de 2010 o 2011.

Número d'empreses exportadores

La bona marxa de les exportacions sustenta aquesta recuperació que ja representen el 87,4% de la producció total. Aquesta xifra constata el resultat dels esforços de l’empresa espanyola per ser més competitiva, internacionalitzar-se i penetrar nous mercats. En l’última dècada el nombre d’empreses del sector de l’automòbil que exporta s’ha triplicat i ja supera les 16.000.

Ràtio de motorització i exportacions espanyoles de vehicles

Un altre factor clau per explicar l’augment de les exportacions és la diversificació de mercats. Si bé el mercat tradicional està estancat, el sector de l’automòbil veu esperança en l’Europa emergent i els principals països emergents globals, com Rússia, Índia i Xina pel seu elevat potencial de creixement. Es preveu que els vehicles per cada 1.000 habitants, la ràtio de motorització, vagi incrementant-se amb una major consolidació de la classe mitjana.

El sector de l’automòbil torna a estar en marxa i hauria de ser un altre factor de recuperació de l’economia espanyola.

Més informació al Focus de la pàgina 28 del IM10.

Accepto les condicions d'ús.