SOSTENIBILITAT

Les beques de ”la Caixa” formen persones que mouen el món

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

06 Maig, 2014


Des de l’any 1982, l’Obra Social ”la Caixa” convoca, any rere any, un programa de beques per ajudar els estudiants a ampliar la formació acadèmica en les millors i més prestigioses universitats del món.

L’oferta de beques de postgrau de ”la Caixa” s’ha consolidat com la més important d’Espanya entre les que s’impulsen des de la iniciativa privada. La inversió de l’entitat en la convocatòria de 2014 ha estat de 15,2 milions d’euros i el pressupost acumulat des de l’inici del programa ja supera els 174 milions.

Un dels objectius principals del programa de beques és contribuir a formar persones que moguin el món. A continuació us presentem quatre becaris de ”la Caixa” que ja ho estan fent:

Natalia Larrea va obtenir el títol en enginyeria superior de telecomunicacions per la Universitat Alfonso X El Sabio. Es va graduar com la primera de la promoció.

L’any 2011 la van seleccionar de trainee a l’Agència Espacial Europea (ESA) per treballar amb l’equip de l’Observatori Espacial Herschel. Paral•lelament va acabar els estudis per obtenir el diploma en astronomia i ciència planetària a l’Open University (Regne Unit).

Aquell mateix any va rebre la beca de ”la Caixa” per cursar un màster en enginyeria aeroespacial a la Universitat McGill (Mont-real), on és actualment.

Francisco Freixo va acabar un màster en biologia molecular humana de la Universitat de Lisboa l’any 2009.

L’any 2011 el van seleccionar com a estudiant de doctorat a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona, i va ser un dels 10 candidats que van rebre la beca de ”la Caixa” aquell any.

Actualment, en el seu doctorat, investiga el desenvolupament neuronal per entendre millor malalties com les malformacions genètiques o la malaltia d’Alzheimer o de Parkinson.

Javier Pérez-Tenessa és enginyer aeronàutic per la Universitat Politècnica de Madrid i MBA per la Universitat de Stanford gràcies a una beca de ”la Caixa”.

L’any 1995, es va traslladar a Silicon Valley, als Estats Units, on va treballar a Netscape i AOL fins que va decidir crear eDreams, l’agència de viatges on-line més gran del sud d’Europa. Des de l’any 2011 és cofundador i conseller d’Odigeo, el primer grup europeu d’agències de viatges on-line, fruit de la fusió d’eDreams, Go Voyages, Opodo i Travellink.

És ponent regular en universitats com les de Harvard, Stanford, Chicago o l’IESE.

Nuria Oliver va estudiar enginyeria de telecomunicacions a la Universitat Politècnica de Madrid.

L’any 1994 va rebre una beca de ”la Caixa” per fer el doctorat al Media Lab del Massachusetts Institute of Technology (MIT). L’any 2007 va tornar a Barcelona per crear un grup científic en multimèdia (Telefónica I+D).

Investiga àmbits com el de la intel•ligència de la percepció, la informàtica mòbil, smarth clothes o wearable computers. L’any 2004 va rebre el Premi TR100 als 100 joves més innovadors a escala mundial.

Amb el programa de Beques ”la Caixa”, l’Obra Social ”la Caixa” reafirma el seu compromís amb l’educació, la formació, la recerca i el coneixement, tot formant persones que mouen el món.

Accepto les condicions d'ús.