INNOVACIÓ

Una app per utilitzar Línia Oberta mitjançant la veu amb un smartwatch guanya la FinAppsParty 2014

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

11 Novembre, 2014


Imagina’t que vas pel carrer de camí a la feina i necessites treure diners però no saps on és el caixer més pròxim. Llavors, agafes el teu smartwatch, obres l’aplicació de Línia Oberta, li dius “caixer més pròxim” i en breus segons t’indica la seva ubicació.  Aplicacions com aquesta, que ens podrien semblar una mica de ciencia ficció, són un exemple d’app presentada en l’última edició de la FinAppsParty.

Una app per utilitzar Línia Oberta mitjançant la veu amb un smartwatch guanya la FinAppsParty 2014

Per quart any consecutiu, des de CaixaBank hem impulsat la FinAppsParty, un esdeveniment que s’ha convertit en el primer hackathon per al sector financer. Aquesta nova edició estava dedicada en exclusiva a la creació de nous serveis financers per a dispositius wearable (ulleres, rellotges, polseres, etc.) i hi van participar més de 120 desenvolupadors d’aplicacions. Cada equip participant va rebre un smartwatch LG G Watch com a element de suport durant el desenvolupament de l’aplicació.

Quatre equips premiats

El primer guardó, dotat amb 4.000 €, ha estat lliurat a l’aplicació efectuada per Toni Cañas i Jordi Montornés, que ens permet mitjançant comandaments de veu i a través d’un smartwatch utilitzar Línia Oberta. Així mateix, amb aquest premi tenen la possibilitat que CaixaBank estudiï integrar-la en la seva oferta d’aplicacions financeres. D’altra banda, el segon guardó, de 2000 €, ha estat per a l’equip format per Ricard Delgado, Quim Gual i Josep Oncins, per una aplicació per a smartwatch que monitora i incentiva l’activitat física de la gent gran.

Aquest any, a causa de la qualitat de les propostes presentades, l’organització ha decidit atorgar dos tercers premis de 1.000 € cada un. El primer d’ells ha estat per a l’equip format per Marc Fernández, Alexey Klochay, Eloi Manuel i Xavi Sánchez, amb una aplicació de realitat augmentada per localitzar caixers. El segon ha estat lliurat a una aplicació per a smartwatch que permet fer pagaments entre persones amb una simple encaixada de mans, i que ha estat desenvolupada per l’equip format per Gustavo Giudici i Alejandro Vidal.

Més informació sobre aquesta última edició de la FinAppsParty en la nota de premsa.

Accepto les condicions d'ús.