INNOVACIÓ

Resum del MWC15, l’esdeveniment de l’any en tecnologia mòbil

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

11 Març, 2015


Barcelona. 90.000 assistents. 200 països representats. Una gran desfilada de les més destacades figures de la tecnologia mòbil mundial i milers d’ambiciosos emprenedors desitjosos de compartir les seves idees. Així podem resumir el Mobile World Congress 2015, la fira més important del món del mòbil, que ha convertit durant els últims dies la ciutat comtal en l’aparador mundial de les últimes innovacions en el sector i de les grans tendències en tecnologia mòbil del present i del futur.

Mobile World Congress 2015

Si no has pogut assistir a l’esdeveniment o seguir-lo a Twitter a través de #MWC15, no et preocupis; aquí resumim alguns dels aspectes més significatius:

  • Wearables: la rebel·lió dels smartwatches. La tecnologia “portable” s’ha convertit en una realitat cada vegada més assentada. T’imagines poder localitzar el teu fill quan el necessitis per mitjà d’un rellotge? El nou rellotge-telèfon anomenat FiLIP, que comercialitzarà Telefónica, dissenyat per a nens d’entre 4 i 11 anys, ho fa possible. Aquest rellotge intel·ligent incorpora un telèfon i un localitzador perquè tenir controlats els més petits de la casa sigui molt més fàcil.
  • Xarxa 5G per sostenir la societat intel·ligent: la nova xarxa que haurà de sostenir i transmetre la descomunal quantitat de dades necessàries per fer realitat l’Internet de les coses. El MWC ha portat algunes demostracions del potencial del 5G, com el robot SK Telecom d’Ericsson, capaç de repetir de manera sincrònica moviments humans gràcies a la velocitat del 5G.

És precisament en les dades, segons Mark Zuckerberg, on està el negoci. El fundador de Facebook ha repetit com a ponent de luxe en aquesta edició de MWC parlant del seu projecte d’internet.org per portar Internet a tots els racons i connectar les persones, que continua sent “l’important”.

Big data, wearables, 5G, Internet de les coses… són només alguns dels conceptes clau d’aquesta edició del MWC15. Si vols endinsar-te més en aquest multitudinari esdeveniment, t’animem a navegar per la seva pàgina web per conèixer les últimes novetats en el sector.

Accepto les condicions d'ús.