INNOVACIÓ

Més a prop d’un món sense efectiu

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

14 Abril, 2015


La revolució digital que viu el món des del segle XX ha impulsat una transformació severa de la realitat que coneixem i molt especialment, del sector financer. Sobre tots aquests canvis i els que vénen en el futur es del que estan debatent els principals experts del món al congrés Innovation in Payments, impulsat per CaixaBank, el World Savings and Retail Banks Institute (WSBI) i el European Savings Bank Group (ESBG).

Primera jornada del congrés Innovation in Payments a Barcelona

Un dels punts centrals de la primera jornada del congrés, celebrada el 13 d’abril al CaixaForum de Barcelona i que ha estat inaugurada pel vicepresident de CaixaBank, Antonio Massanell, ha girat al voltant del fort impacte que els canvis tecnològics han tingut sobre els sistemes de pagament, on les transaccions electròniques guanyen terreny any rere any als pagaments en efectiu.

D’acord amb els panelistes participants en la primera jornada, cada vegada són més les persones al món que paguen amb targetes de crèdit i dèbit en comptes d’amb moneda física. Els motius: immediatesa, comoditat i seguretat. No obstant això, i encara que s’espera que en el futur continuïn creixent els pagaments electrònics, els assistents al congrés WSBI afirmen que és molt precipitat pensar que l’ús d’efectiu desapareixerà. En el curt termini, el que s’espera és que es consolidi l’ús de les targetes, especialment contactless, en els pagaments diaris de poc import. Aquest canvi es consolidarà amb l’auge de les smart cities, de les quals Barcelona és pionera. La capital catalana treballa en col·laboració amb entitats com CaixaBank en la posada en marxa d’un sistema de pagament contactless a tota la seva xarxa de transport, que agilitzarà i abaratirà el transport públic.

Així mateix, al costat de l’auge dels pagaments amb targeta, també s’espera que es consolidin els pagaments electrònics a través del mòbil i altres dispositius portàtils, un sector en què estan irrompent les grans empreses de tecnologia mundial.

Pots seguir més informació sobre el congrés utilitzant #InnoPay a Twitter.

Accepto les condicions d'ús.