ECONOMIA

Més de 100 makers i desenvolupadors competiran per crear la millor aplicació a la FinAppsParty 2015

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

12 Novembre, 2015


Més de 100 persones procedents de fins a 7 països diferents es reuneixen durant 24 hores amb el mateix objectiu: desenvolupar la millor app. És la FinAppsParty 2015, la marató de desenvolupament organitzada per CaixaBank amb el suport d’Eurecat que començarà avui 6 de novembre a les 16 h i que durarà fins demà a la mateixa hora.

L’esdeveniment, que celebra la cinquena edició, està centrat en aquesta ocasió en la cultura maker, també coneguda com la del fes-ho tu mateix. Aquesta tendència està relacionada especialment amb l’àmbit tecnològic i es refereix a la innovació i a la creació o reparació de coses per un mateix. És una cultura que ha proliferat a la pròpia llar, impulsada per la tecnologia i la difusió d’Internet i que està molt unida als millennials (generació nascuda entre 1980 i 1997) i a la seva capacitat per trobar solucions a gairebé qualsevol problema relacionat amb aquest àmbit.

En aquesta ocasió, el repte dels participants serà desenvolupar una app que innovi en nous serveis financers per a dispositius mòbils basats en l’“Internet de les coses”. Hi ha 10.000 euros en premis que es repartiran entre les tres millors.

Els equips, formats per un màxim de quatre persones, hauran de comptar amb almenys un millennial entre els seus membres i disposaran del kit de treball maker que facilitarà l’organització: connexió a Internet, material de suport (endolls, pissarres, etc.) i, el més important, un maker toolkit que inclourà els elements següents:

  • 1 Raspberry Pi 2 Model B (placa base similar a un ordinador de mida molt reduïda que permet crear infinitat d’artefactes) + 8GB Noobs Micro SD.
  • 1 Raspberry Pi Sense HAT amb sensors d’orientació, pressió, humitat i temperatura.
  • 1 Wi-Pi Dongle, Wi-Fi, USB, per a la Raspberry Pi.
  • 1 font d’alimentació USB, 5V, 2A.

Tots els equips participaran en un workshop previ impartit per un expert per conèixer al detall els elements del maker toolkit i les seves possibilitats, a més d’un segon taller sobre impressores 3D i talladores làser.

Quins seran els guanyadors?

Accepto les condicions d'ús.