SOSTENIBILITAT

El 2018 CaixaBank només utilitzarà l’electricitat procedent d’energies renovables

Temps de Lectura: 5 minutos

El 2018 CaixaBank només utilitzarà l’electricitat procedent d’energies renovables
Avatar

CaixaBank

28 Juny, 2016


La sostenibilitat és una assignatura pendent a nivell global. Per això, CaixaBank reafirma el seu compromís amb el medi ambient amb la seva incorporació a la llista RE100, una iniciativa creada a la Climate Week de Nova York el 2014 i en la qual figuren les companyies més importants del món que han manifestat el seu compromís per utilitzar energies renovables en el desenvolupament de la seva activitat. És la primera vegada que una organització espanyola entra en aquest llistat que, avui dia, compta amb 65 empreses de tots els sectors.

Quin és l’objectiu de CaixaBank? Aconseguir un 100% de consum elèctric d’origen renovable en tres anys. Aquest compromís s’ha anunciat en el marc del Business & Climate Summit 2016 que impulsen les organitzacions The Climate Group i We Mean Business amb el suport de la International Chamber of Commerce i el World Economic Forum Global Project on Climate Change, entre altres organitzacions.

Actualment, CaixaBank ja consumeix un 100% d’energia procedent de fonts renovables a les seves seus de serveis centrals. Ara, aspirem a estendre aquesta pràctica a tota la xarxa comercial: la més gran d’una entitat financera amb 5.183 oficines. El repte és aconseguir aquest objectiu abans de 2018.

Per aconseguir-ho, posarem en marxa diverses accions amb la voluntat de reduir el consum energètic, com la implantació de dispositius smart PC, que consumeixen un 25% menys d’electricitat que un ordinador convencional, o l’ús d’il·luminació LED a totes les oficines. A més, aspirem a aconseguir ser carbon neutral el 2018, que significarà la compensació de les emissions de CO2 segons els mesuradors de petjada de carboni de l’entitat. El Pla Ambiental 2016-2018 de CaixaBank especifica aquestes i altres mesures que estem implantant per lluitar contra el canvi climàtic.

La reducció de l’impacte ambiental i el foment de la sostenibilitat són fonamentals per a CaixaBank. I per demostrar-ho, fem extensiu aquest compromís als empleats, filials i empreses col·laboradores.

De fet, CaixaBank és líder en gestió ambiental. L’any 2015 va obtenir la màxima puntuació (100A) en el rànquing “The Climate A List” de CDP, índex global que avalua l’actuació de les empreses en qüestions que influeixen en el canvi climàtic.

Finalment, CaixaBank també va aconseguir un resultat superior als 90 punts en política mediambiental a l’informe dels analistes de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), el principal indicador mundial de les empreses en termes de responsabilitat corporativa.

Accepto les condicions d'ús.