ECONOMIA

A quants països és present CaixaBank?

Temps de Lectura: 5 minutos

A quants països és present CaixaBank?
Avatar

CaixaBank

04 Gener, 2017


A CaixaBank, literalment, mai no s’hi pon el sol. I és que per poder donar cobertura a les necessitats d’internacionalització de les empreses, l’entitat compta amb 23 oficines a l’exterior que presten serveis a més de 50 països de tot el món.

La nostra presència internacional inclou sucursals internacionals, oficines de representació i participacions bancàries que, combinades amb els nostres gestors especialitzats a Espanya, assessoren i ajuden els nostres clients a l’estranger. Però… què significa cada una?, quines funcions tenen? T’ho expliquem a continuació.

Sucursals internacionals

Ofereixen assessorament, finançament i serveis bancaris bàsics a empreses espanyoles amb activitats al país d’implantació, a més de captar l’operativa d’empreses locals amb relacions comercials a Espanya. Els seus serveis s’adrecen a filials de grans i mitjanes empreses nacionals, multinacionals no espanyoles i empreses locals amb una activitat significativa a Espanya.

Les sucursals internacionals es troben al Marroc, el Regne Unit i Polònia. Per a Iosif Zacharioudakis, responsable de la sucursal internacional de CaixaBank al Regne Unit, la missió de la sucursal és, en resum, “ser un banc que inclogui el que fa falta per aconseguir les metes dels seus clients, no només actuals, sinó a llarg termini ”.

Oficines de representació

Són un instrument comercial que dona suport a les empreses, i té com a objectiu principal millorar els canals de comunicació amb les institucions financeres i organismes oficials locals. Les seves funcions són facilitar informació sobre licitacions i les gestions que hi estan relacionades. La diferència amb les sucursals és que les oficines no poden fer operativa bancària al país on s’implanten.

Les oficines de representació de CaixaBank es reparteixen a 16 països de 4 continents. Carlos Morales és director de l’oficina de representació de CaixaBank a Colòmbia i creu que “sovint som els ulls en la distància de les nostres oficines, centres d’empresa i serveis centrals. A les empreses els aportem certesa, experiència i especialització”.

Participacions bancàries

N’hi ha de dos tipus:

  • Aliances: CaixaBank participa al capital d’entitats bancàries europees com BPI (Portugal) i Erste Group (Centroeuropa) amb un enfocament comercial i criteris estratègics similars. A més, CriteriaCaixa té inversions en el Bank of East Àsia (Hong Kong i Xina) i Grupo Financiero Inbursa (Mèxic). L’objectiu és el del reforçar la nostra presència als països on estan presents aquestes entitats a través d’acords de col·laboració comercial que ens permeten acompanyar millor als nostres clients en el seu procés d’internacionalització.
  • Corresponsals: La nostra entitat compta amb una xarxa de bancs corresponsals que compleixen el propòsit de canalitzar el negoci de comerç exterior dels clients de CaixaBank. En total, més de 2.600 acords amb entitats de tot el món per facilitar l’operativa internacional i el comerç exterior (transferències, avals, crèdits, etc.).Vols saber-ne més? Descobreix a CaixaBank Empreses el compromís de la nostra entitat en aquesta línia de negoci.
  • CaixaBank, amb presència a més de 50 països, dona cobertura a més de 120 i és líder en emissió d’avals internacionals i crèdits documentaris d’importació i exportació.
Accepto les condicions d'ús.