ECONOMIA

Entrevista a Inés Juste, guanyadora del Premi Dona Empresària

Temps de Lectura: 5 minutos

Entrevista a Inés Juste, guanyadora del Premi Dona Empresària
Avatar

CaixaBank

29 Novembre, 2017


Inés Juste és, a partir d’ara, a més de presidenta del Grupo Juste, la primera guanyadora del Premi Dona Empresària de CaixaBank, una iniciativa que neix amb l’objectiu d’identificar i reconèixer les dones empresàries líders amb una reconeguda trajectòria professional a Espanya.

L’acompliment i la constància a convertir el Grupo Juste en un referent del sector químic i farmacèutic espanyol és el que ha portat Juste a guanyar i merèixer aquest premi. Un premi que ella mateixa defineix com a ‘especial’. Ens explica per què.

Què representa haver rebut el Premi Dona Empresària?

A nivell empresarial, aquest premi representa el reconeixement a la immensa tasca desenvolupada durant tots aquests anys, no només per mi, sinó per tots els empleats que formen part del Grupo Juste i la meva família. A nivell personal, és un honor i una responsabilitat que m’anima a seguir esforçant-me per representar amb més passió, si és possible, els valors de l’empresa familiar i, especialment, de les dones que hi treballen. Aquest premi simbolitza per a mi l’esforç de persones i companyies com la nostra que perseveren, que volen deixar un llegat sostenible per a tots i que desenvolupen la seva activitat amb rigor, responsabilitat i màxima professionalitat. Aquest premi també em fa especial il·lusió perquè és una forma d’homenatjar i agrair a totes les persones que han estat o són part de la nostra companyia.

Inés Juste, guanyadora del Premi Dona Empresària

Amb quines dificultats s'ha hagut d'enfrontar per convertir Grupo Juste en un referent del seu sector a Espanya?

Durant els últims anys he hagut d’enfrontar-me a tres grans reptes. El primer, la successió generacional amb el meu pare; el segon, una transformació del model de negoci per adequar-lo als nous paradigmes del nostre mercat; i, el tercer, adaptar l’organització i dotar-nos del talent necessari per al desenvolupament del projecte empresarial. Tot això, en un entorn marcat per la restricció creditícia i complexitat regulatòria. No obstant això, afortunadament, la nostra visió a llarg termini i la vocació de continuïtat del projecte com a família empresària ens ha permès enfrontar-nos positivament a aquests reptes.

De què se sent més orgullosa en la seva trajectòria?

Sóc una dona vital, dinàmica i tinc moltes motivacions en la meva vida. A nivell personal, per descomptat, em sento orgullosa dels meus fills, Fernando i Belén, als quals intento inculcar el sentit de la responsabilitat, la solidaritat amb els que menys tenen i el servei als altres, així com la constància i l’amor en tot el que fan. També de la meva família, ja que ens han confiat als meus dos germans i a mi un llegat molt important, la nostra companyia, preparant-nos i forjant els nostres valors per gestionar-la amb responsabilitat, rigor i professionalitat.

I a nivell professional?

Em sento orgullosa de totes les persones que formen part de la nostra companyia, ja que han demostrat la seva lleialtat i compromís amb els resultats, aconseguint els nostres èxits més importants: exportar el 98% de la nostra producció als cinc continents, ser un referent mundial en la producció de principis actius farmacèutics per a mitjans de contrast radiològics i complir els estàndards mundials de qualitat més exigents, entre altres.

Decàleg de consells per a la dona empresària, per Inés Juste

  1. Perseverar, ja que la constància és una disciplina que s’entrena i que t’ajuda a superar grans adversitats. No és important les vegades que caiguis, sinó les que t’aixequis.
  2. Envoltar-te del millor talent possible, persones que comparteixin els teus valors.
  3. Mantenir la il·lusió, perquè la passió és el que ens diferencia i permet superar-nos.
  4. El servei als altres, no sentir-nos més que ningú, capacitat d’escolta.
  5. Creure en nosaltres mateixes, ja que és la manera d’influir en l’entorn i en els resultats.
  6. Ser autèntiques, que els nostres actes siguin coherents amb les nostres paraules. Parlar sempre des del cor.
  7. Ser positiva, perquè el que pensem i com ho afrontem condiciona el desenllaç.
  8. Somriure, il·luminar amb el nostre somriure, que és el mirall de l’ànima.
  9. Tenir sentit de l’humor, perquè tot és relatiu.
  10. Finalment, ser feliços amb el que fem.

PERFIL INÉS JUSTE

Inés Juste és actualment presidenta de Grupo Juste, empresa familiar amb més de 95 anys d’experiència en investigació, desenvolupament i distribució d’especialitats farmacèutiques. Executiva forjada en diferents disciplines empresarials, compta amb postgraus en escoles de negoci i una intensa experiència professional, en què ha desenvolupat funcions de caràcter tècnic, gestió i direcció fins a la seva òptima preparació, tant acadèmica com humanística. També desenvolupa altres funcions externes com ara consellera, professora d’escoles de negoci, conferenciant i membre de diverses juntes i associacions. Així mateix, ha estat presidenta durant 3 anys d’ADEFAM (Associació d’Empreses Familiars de Madrid), membre de la Junta Directiva de Farmaindustria (Associació Nacional Empresarial de la Indústria Farmacèutica) i vicepresidenta de FEIQUE (Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola).

Accepto les condicions d'ús.