ECONOMIA

Un còmic per aprendre finances

Temps de Lectura: 5 minutos

Un còmic per aprendre finances
Avatar

CaixaBank

07 Juny, 2018


Accions, guanys, finances, capital, inversió… Es tracta de conceptes complexos, moltes vegades, fins i tot per a qui està familiaritzat amb el sector. Però ara el funcionament del mercat de valors es pot aprendre d’una forma més dolça gràcies a CaixaBank i al poder dels còmics.

El nostre programa de formació financera, Aula, va un pas més enllà i se centra en l’educació dels accionistes més joves amb la presentació del còmic «Operació Cupcake: Les finances de la Carlota». L’objectiu d’aquesta iniciativa és explicar de forma divertida i amena conceptes cada vegada més presents i imprescindibles en la vida financera com són la borsa, les inversions o el mercat de valors.

La Carlota i el Tomás, els protagonistes

Els lectors descobriran els fonaments en què es basa el funcionament del mercat de valors de la mà de la Carlota i el Tomás. Tots dos s’enfronten al seu primer problema econòmic quan es proposen crear una societat d’accionistes per fabricar i vendre cupcakes i, així, poder finançar-se el viatge de fi de curs de l’escola.

L’argument del còmic destaca, d’una banda, la importància del funcionament de les principals eines que una societat cotitzada utilitza en el seu periple pel mercat de valors a la recerca de finançament per als seus projectes. I, d’altra banda, posa de relleu la importància de gestionar de forma responsable la inversió dels accionistes.

A més, explica què és el mercat primari i el secundari, incideix sobre el risc implícit en les inversions al mercat de valors i repassa els drets que els accionistes tenen quan es converteixen en propietaris d’una societat cotitzada. Els joves accionistes també descobriran què és la Junta General d’Accionistes o quin objectiu té el Consell d’Administració d’una societat cotitzada, entre altres conceptes relacionats amb el món de la borsa i les finances.

T’animes a aprendre amb la Carlota i el Tomás? Doncs t’interessarà saber que el còmic té dos nivells de lectura: lúdic i didàctic. El primer relata les aventures de la Carlota i el Tomás i comença amb la necessitat de reunir tots els diners que els calen per al seu viatge. En canvi, el segon nivell posa l’atenció sobre els conceptes a què fa referència la història amb pictogrames en forma de bombeta.

Vés al còmic «Operació Cupcake: Les finances de la Carlota»

Programa Aula: l'aposta per la formació d'accionistes

Sabies que CaixaBank es va convertir en la primera entitat de l’IBEX 35 a oferir formació financera als seus accionistes? L’any 2010, CaixaBank va decidir apostar per aquest tipus d’educació i va néixer el programa Aula, que té com a objectiu oferir formació sobre qüestions relacionades amb la condició d’accionista.

El programa Aula combina la utilització de diversos canals que són: els cursos presencials, el web i l’app mòbil. Aquesta última iniciativa, que va començar el juny de l’any 2017, és una mostra més de l’aposta de CaixaBank per la digitalització, les noves tecnologies i la inclusió financera.

Fins avui, més de 8.000 accionistes de tot Espanya han assistit a les sessions presencials del programa. Es tracta d’una iniciativa de molt d’èxit i s’espera que «Operació Cupcake: Les finances de la Carlota» segueixi el mateix camí.

Accepto les condicions d'ús.