SOSTENIBILITAT

Movistar Estudiantes: No se’ls escaparà el “tren” de la Copa

Temps de Lectura: 5 minutos

Movistar Estudiantes: No se’ls escaparà el “tren” de la Copa
Avatar

CaixaBank

11 Febrer, 2019


L’entrenador Josep Maria Berrocal va aconseguir la fita d’entrar en els vuit equips aspirants al títol de la Copa del Rei, de la qual seran amfitrions juntament amb el Real Madrid

Si parlem d’un equip que arriba a la gent, capaç d’unir sentiments i de sobreposar-se a tota mena de mals o amenaces, ens hem de referir al Movistar Estudiantes. Els seus aficionats coregen cada partit el seu càntic de guerra més sonor: “Estu, diantes”. Amb aquest crit arenguen jugadors que continuen sent una icona de l’ACB, la competició de la qual mai no han marxat i que tantes vegades els ha procurat un futur incert. Però en el bàsquet pot passar de tot, també amb equips com l’Estudiantes, que ha aconseguit estar entre els vuit conjunts que disputaran aquesta edició de la Copa del Rei. En la competició regular, els que entrena Josep Maria Berrocal s’han col·locat a la posició tretzena de la taula, amb un balanç de set victòries i dotze derrotes.

EL MOVISTAR ESTUDIANTES OCUPA LA TRETZENA POSICIÓ DE LA TAULA A L’ACB, AMB SET VICTÒRIES I DOTZE DERROTES

Un històric amb palmarès

Els números no fan presagiar que puguin ser un dels grans aspirants al títol coper; de fet, fins a la data, l’Estu s’ha caracteritzat per ser un equip irregular. Aquest és un dels primers reptes als quals s’enfrontarà el conjunt en un trofeu del qual serà amfitrió juntament amb el Real Madrid, i en què ocupa la plaça que ha alliberat aquest any el Fuenlabrada. No s’ha de perdre de vista l’heroïcitat d’un club històric que es va fundar el 1947 i que ha aconseguit grans títols, com les tres Copes del Rei aconseguides el 1963 davant del Real Madrid, el 1992 davant del CAI Saragossa i l’any 2000 davant del Pamesa València.

JA HA VENÇUT A LA COPA DEL REI EN TRES OCASIONS (1963, 1992 I 2000)

També ha estat quatre vegades finalista d’aquest torneig: el 62, el 73 i el 75 davant del Real Madrid i, més recentment, el 1991, davant del FC Barcelona. L’Estudiantes sí que s’ha col·locat en quatre ocasions com a subcampió de Lliga: el 1963, el 1968, el 1981 i el 2004. Malgrat ser un club modest, “de barri”, com el qualifiquen alguns aficionats, l’Estu també ha tingut presència europea en campionats com la Copa Korać, l’Eurolliga, la Copa Saporta, la ULEB i la Copa FIBA. En totes ha arribat fins a rondes finals i fins i tot fins a la semifinal.

JOSEP MARIA BERROCAL ADVOCA PER UN SISTEMA DEFENSIU, MÉS INTENS EN ELS MINUTS FINALS. ES VA FORMAR A LES CATEGORIES INFERIORS DEL JOVENTUT DE BADALONA I A L’ELIT AMB EL FC BARCELONA

Si parlem de Movistar Estudiantes, hem de posar èmfasi en la figura del seu entrenador, Josep Maria Berrocal. Nascut el 1970, va ser deixeble de Pešić i Pascual al FC Barcelona, i anteriorment havia passat per les categories inferiors del Joventut de Badalona. Ha dirigit equips com el Budivelnyk de la lliga ucraïnesa, el Bàsquet Menorca, el Lucentum Alacant, el BC Donestsk d’Ucraïna, el Belfast Star de la Premier League i altres equips en qualitat de primer ajudant. L’any passat va aterrar al Movistar Estudiantes amb la necessitat de reforçar la línia defensiva de l’equip per evitar derrotes davant de rivals directes que complicaven la classificació a l’ACB dels madrilenys. El seu esperit és especialment tàctic, amb una defensa sòlida sota el cèrcol i sense escatimar recursos per afrontar els minuts finals de cada partit. Entre els èxits de Berrocal hi ha el campionat de lliga a Ucraïna i fer pujar el Bàsquet Menorca a l’ACB, a més d’obtenir títols amb el FC Barcelona a l’Euroleague i també a l’ACB i la Copa del Rei.

Per a l’ocasió, Berrocal comptarà amb una plantilla que formen jugadors espanyols com Sola Adams, Darío Brizuela, Édgar Vicedo, Víctor Arteaga, Bernat Vanaclocha, Diego Alderete i Pablo Suárez; i amb jugadors estrangers com Gian Clavell, Alessandro Gentile, Ludvig Håkanson, Omar Cook, Shayne Whittington, Goran Suton, Nik Caner-Medley, Fotios Lampropoulos, Andrei Grytsak, Dovydas Giedraitis i Ignacio Arroyo.

L’INSTITUT RAMIRO DE MAEZTU VA SER L’ORIGEN DEL QUE AVUI CONEIXEM COM A ESTUDIANTES

Inicis humils

Per conèixer com cal aquest històric, hem de remuntar-nos a l’any 1947-48, quan un grup d’alumnes de l’Institut Ramiro de Maeztu va inscriure a la Federació Castellana de Bàsquet un equip amb el mateix nom, a la tercera divisió. Hi van començar a créixer un gran cartell d’estrelles que han regnat en els últims anys en el panorama nacional i internacional, com per exemple Pepu Hernández o l’actual capità del Real Madrid Felipe Reyes.

Accepto les condicions d'ús.