INNOVACIÓ

MWC: Barcelona es converteix en la capital tecnològica del món

Temps de Lectura: 5 minutos

MWC: Barcelona es converteix en la capital tecnològica del món
Avatar

CaixaBank

20 Febrer, 2019


La gran setmana de les noves tecnologies ja és molt a prop. La propera edició del Mobile World Congress, que ara es diu senzillament MWC, tindrà lloc una vegada més a la ciutat de Barcelona, entre els dies 25 i 28 de febrer. Aquest any, els esdeveniments estaran repartits entre els recintes de Montjuïc i Gran Via de Fira de Barcelona, i La Farga de L’Hospitalet de Llobregat.

Amb l’objectiu de superar els 107.000 assistents de l’any passat i, sobretot, els 108.000 de 2017, el lema del MWC 2019 serà la connectivitat intel·ligent. En efecte, «avancem ràpidament cap a un món on els dispositius mòbils connectaran amb tot el món i amb tot, però al mateix temps estem ampliant el nostre abast més enllà dels mòbils», ha explicat sobre aquest tema Michael O’Hara, director de Màrqueting de la GSMA, l’entitat que organitza l’esdeveniment.

Smartphones plegables i telèfons 5G

Un dels productes que s’exhibiran en el congrés, i que probablement marcaran tendència durant els propers anys, seran els smartphones plegables: s’esperen novetats de Samsung, Oppo, Motorola o Lenovo en aquest àmbit.

Una altra tendència de futur, o potser ja de present, és la connectivitat 5G, que ja es va començar a tractar en l’anterior edició del MWC, però que podria explotar en el 2019. LG, Huawei i novament Samsung i Oppo podrien presentar models de telèfon plenament compatibles amb la propera generació de xarxes mòbils.

Pel que fa als models concrets de telèfon, és d’esperar que en aquest MWC vegem les noves terminals Huawei P30, Lenovo Moto G7, Nokia 9 Pureview, Sony XZ4 o la superestrella Samsung Galaxy S10, a més de moltes altres sorpreses que encara no s’han revelat. El que és segur que no veurem, tal com succeeix cada any, és el nou model d’iPhone: Apple segueix sense assistir al congrés.

Però en realitat, la telefonia mòbil ja només és una part del MWC, que també tractarà en les seves conferències d’altres grans qüestions com l’internet de les coses, la intel·ligència artificial i el big data, i que comptarà un any més amb un espai dedicat als drons i la robòtica.

Planeta Digital

A més, una novetat d’aquesta edició 2019 serà l’espai Planeta Digital: Experiència Connectada, que inclourà unes 200 aplicacions i altres proveïdors de solucions basats en crear experiències connectades que tinguin un impacte en la vida diària dels ciutadans.

Finalment, també hi haurà lloc per a diverses iniciatives paral·leles: el 4YFN, on CaixaBank tindrà una activitat destacada i al qual es preveu que acudeixin més de 21.000 visitants, i The Youth Mobile (YoMo), que n’espera 25.000, se celebraran durant les mateixes dates que el MWC, i completaran una sèrie d’activitats amb què la ciutat de Barcelona es convertirà, durant una setmana, en la capital tecnològica del món.

Accepto les condicions d'ús.