SOSTENIBILITAT

Repte 8: descobrir l’espectacularitat de l’esport paralímpic

Temps de Lectura: 5 minutos

Repte 8: descobrir l’espectacularitat de l’esport paralímpic
Avatar

CaixaBank

06 Agost, 2019


Quan falta un any per a les paraolimpíades de Tòquio 2020, els inconformistes de l’esport es preparen per afrontar un dels reptes més importants de la seva trajectòria esportiva. I mentre aquests esportistes d’elit intenten superar les seves metes, CaixaBank continua donant-los veu i posant cara a les seves històries a través del seu programa de reptes 20 per als 20.

20 reptes en un compte enrere fins a la gran cita paralímpica, amb què es pretén donar visibilitat a la realitat de l’esport adaptat i els seus protagonistes. Ja els coneixes? Et convidem repassar les històries d’aquests esportistes que no coneixen límit:

Loida Zabala: campiona d’halterofília paralímpica i portaveu dels esportistes a l’inici de la campanya #InconformistesdelEsport, comparteix la seva història i el que va ser el seu màxim repte durant la seva carrera aquí.

Mari Carmen Paredes (Marató): protagonista del repte 3 i exemple de com un obstacle pot esdevenir el punt de partida d’una carrera plena d’èxits. La seva història, juntament amb la del seu marit Lorenzo Sánchez, parla de superació i energia inconformista en primera persona.

Núria Marques (natació) i Jordi Morales (tennis de taula): juntament amb un grup de nens i nenes d’entre 5 i 12 anys, ens van explicar sense tabús com es viu la discapacitat en el dia a dia i com és ser un esportista d’elit paralímpic.

Amb Toni Ponce (natació), Gerard Descarrega (natació), Sarai Gascón (natació) i Michelle Alonso (atletisme) descobrim tot el que hi ha al darrere dels èxits paralímpics. Els testimonis d’aquests medallistes ens expliquen com enfrontar-nos a les nostres barreres mentals per assolir qualsevol èxit esportiu.

En el repte 6 va arribar el moment d’anar més enllà i donar les gràcies als qui sempre hi són, aquelles persones que lluiten al costat dels inconformistes de l’esport per aconseguir que les seves metes siguin assolibles. Jon Santacana i Miguel Galindo van revelar com una amistat entre esportista i guia és, de vegades, la clau de l’èxit.

Mentrestant, Sara Revuelta (bàsquet en cadira de rodes) feia història amb la resta d’equip de la selecció femenina i es classificava per primera vegada des de 1990 per a les paraolimpíades. L’equip de bàsquet adaptat de Binissalem compartia amb els infants i joves del 3×3 Plaça CaixaBank l’experiència de jugar en una cadira de rodes en el repte 7.

Accepto les condicions d'ús.