SOSTENIBILITAT

Repte 12: convertir-se per un dia en un dels inconformistes de l’esport

Temps de Lectura: 5 minutos

Repte 12: convertir-se per un dia en un dels inconformistes de l’esport
Avatar

CaixaBank

31 Desembre, 2019


En el seu camí cap a la gran cita paralímpica, CaixaBank segueix sumant reptes en el seu programa 20 per als 20, emmarcat dins la campanya #InconformistesdelEsport i que té com a objectiu donar visibilitat a l’esport paralímpic i als seus esportistes.

Aquest nou repte, el dotzè de la llista, va aplegar sobre el terreny de joc la Selecció Espanyola 8 vegades campiona d’Europa de futbol per a invidents i un grup d’empleats de CaixaBank amb l’objectiu de compartir una experiència esportiva sense precedents: posar-se a la pell dels inconformistes de l’esport.

Els empleats de l’entitat, guiats pels campions de l’últim mundial de futbol per a invidents, es van enfrontar a un entrenament molt particular, en què, amb els ulls embenats, van descobrir la dificultat que suposa aquest esport d’equip quan s’anul·la el sentit de la vista. “Els veus jugar (es refereixen als jugadors de la selecció paralímpica) o tirar un penal i sembla fàcil, però quan t’hi poses tu sense veure-hi és realment molt complicat. No tens referències i per a mi és increïble el que fan”, comentava Marcos Parra, un dels empleats de CaixaBank després de l’experiència. “Hom pren consciència de l’esforç que ha de suposar viure sense veure-hi cada dia, però també competir… És que no veus res, et poses tan nerviós que tampoc no hi sents, et xoques, no saps on ets, si a prop del córner o de la porteria, ni on és la pilota”, afegia Manuel Batanero.

Repte 12: convertir-se per un dia en un dels inconformistes de l'esport

Repte aconseguit

Tots els empleats van coincidir que la iniciativa és positiva, ja que no només els va servir per conèixer millor la dificultat d’aquest esport i valorar el treball d’aquests professionals, sinó que també els va conscienciar de la invisibilitat de la tasca de molts esportistes d’elit que aconsegueixen objectius que no estan a l’abast de qualsevol. Fet que suposa un repte aconseguit per part de CaixaBank, que amb activitats com la d’aquest dia intenta valorar el treball fet pels esportistes d’elit i elevar la percepció de l’esport paralímpic.

Accepto les condicions d'ús.