SOSTENIBILITAT

CaixaBank compensarà la petjada de carboni de tota la seva organització

Temps de Lectura: 5 minutos

CaixaBank compensarà la petjada de carboni de tota la seva organització
Avatar

CaixaBank

03 Febrer, 2016


CaixaBank fa un pas més en el seu compromís pel medi ambient i posa en marxa un projecte pioner que té com a objectiu compensar les emissions de carboni de tota l’organització.

Es tracta de la primera iniciativa del sector financer a Espanya, i una de les primeres d’Europa, que es proposa compensar les emissions de CO2 tant en serveis centrals com a tota la xarxa d’oficines. Aquest pla es va iniciar el 2015 i s’anirà ampliant gradualment fins que el 2018 s’aconsegueixi compensar tot l’impacte ambiental establert en el càlcul de la seva petjada de carboni.

Què vol dir compensar el carboni d’una entitat? La compensació de CO2 per part d’una entitat consisteix a invertir en projectes nets que eliminin de l’atmosfera una quantitat d’emissions equivalent a la quantitat que produeix de manera habitual. Aquestes compensacions poden ser des de plantacions de nous boscos sostenibles fins a la compra de crèdits de carboni.

El 2014 CaixaBank va compensar el total de les seves emissions a través del finançament del Proyecto Hidroeléctrico Mariposas. Aquesta iniciativa es basa en l’ampliació d’una central hidroelèctrica a Xile amb què s’aconseguirà generar una mitjana de 40 gigawatts d’electricitat renovable a l’any. Aquesta metodologia està certificada pel Verified Carbó Standard (VCS), que assegura que l’entitat contribueix a la generació d’energies netes d’un volum equivalent a les emissions que produeix amb la seva activitat.

Aquesta iniciativa també aportarà beneficis a la zona on està ubicada: es crearan 250 llocs de treball durant el període de construcció i 5 llocs permanents, a més de beneficiar 2.200 agricultors, ja que l’aigua s’usarà per irrigar camps de cultiu.

Gestió ambiental de CaixaBank

L’aposta i el compromís de CaixaBank pel medi ambient no es limiten únicament al Projecte Hidroelèctric Papallones. Ja el 2014 l’entitat va posar en marxa diverses iniciatives per reduir l’impacte ambiental. Entre les més destacades es troben:

  • Reducció dels viatges gràcies a les reunions virtuals.
  • Formació interna mitjançant accions de sensibilització juntament amb la posada en marxa d’un espai denominat EcoCaixa a la nostra pàgina web.
  • El 100% de l’energia elèctrica que es consumeix en els serveis centrals i el 97% de l’energia que es consumeix en la totalitat dels edificis i la xarxa d’oficines de l’entitat prové de fonts d’energia renovables o de cogeneració.
  • Adhesió al registre de petjada de carboni, compensació i projectes d’absorció de CO2 del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Pots consultar més informació sobre les iniciatives de CaixaBank en matèria de sostenibilitat ambiental.

Accepto les condicions d'ús.