ECONOMIA

Ruta de Calafell a Tortosa

Temps de Lectura: 5 minutos

Ruta de Calafell a Tortosa
Avatar

CaixaBank

10 Abril, 2020


Ha arribat el moment de tornar a viatjar i molts ho farem al volant, però els navegadors ens condueixen a tots per les mateixes rutes i fan que deixem de passar per multitud de pobles.

Les Rutes per Perdre’s et proposen desviar-te una mica en alguns dels trajectes més habituals per descobrir llocs únics on val la pena aturar-se.

Llocs que, gràcies a la xarxa d’oficines més extensa del país, a CaixaBank coneixem bé. Nosaltres ja hi som i et convidem a venir-hi.

Gaudeix d’aquesta ruta per Catalunya que et porta de Calafell a Tortosa, amb una durada total de 2 h 26 min de trajecte en cotxe.

Sorprèn-te amb la història de Banyeres del Penedès

Ruta per Perdre's núm. 10: de Calafell a Tortosa

A tan sols 15 minuts en cotxe de Calafell, ens espera el primer poble: Banyeres del Penedès. Un municipi situat sobre un aqüífer i organitzat al voltant d’un antic castell, del qual només es conserva una part de la torre.

La torre de la guàrdia del castell de Banyeres està situada sobre un petit turó. S’hi van trobar restes de ceràmica àrab a l’interior i per això es creu que l’indret va estar ocupat els sarraïns (naturals de l’Aràbia Feliç, antiga regió de l’Àsia).

Continuem descobrint el patrimoni del poble amb l’església del priorat dedicada a santa Maria. Un edifici romànic amb dues naus, una de construïda el segle xi i una d’afegida el segle xiii.

Als afores hi ha la Casa Murada, una antiga masia fortificada construïda el segle xiii.

De passat en passat, i arribem a les Masies de Sant Miquel. Un lloc on, fa tot just vint anys, es va descobrir un jaciment iber del segle iii catalogat com a bé cultural d’interès nacional, ja que es creu que va ser el nucli de la Cossetània Oriental.

La necròpoli de Mas Canyís és un sector del jaciment en què s’han trobat restes d’objectes pertanyents a un guerrer de l’edat del ferro.

Relaxa’t a les platges de Creixell

Ruta per Perdre's núm. 10: de Calafell a Tortosa

Veiem el mar, arribem a Creixell. Gairebé 2 quilòmetres de platja de sorra blanca el converteixen en una destinació turística molt popular i entenem per què.

Creixell té un potent nucli històric. En destaquem el castell (que actualment és de propietat privada) i les tres torres medievals.

Admirem l’església de Sant Jaume i ens adonem de la peculiaritat que la caracteritza: és una construcció mestissa en estils. Gòtica, renaixentista i amb un campanar modernista, restaurat fa poc, obra de l’arquitecte Jujol.

L’última parada és Can Cabaler, una espectacular casa gran del segle xviii.

Seguim la ruta, no sense abans fer un bany a la platja del Gorg, si el temps ho permet.

Descobreix el patrimoni de Vinyols i els Arcs

Ruta per Perdre's núm. 10: de Calafell a Tortosa

Originalment, aquesta població estava separada en dos nuclis amb 6,5 quilòmetres de distància entre ells: d’una banda, Arcs, i de l’altra, Vinyols.

L’església parroquial, construïda entre el 1770 i el 1778 sobre un edifici més antic, està dedicada a santa Caterina. És un edifici impressionant d’estil barroc, amb tres naus i creu grega.

L’ajuntament actual està situat a la Casa Torrell, una edificació del segle xvi amb una torre de defensa adossada i carregada d’història, perquè va fer de presó durant la Guerra Civil.

Del castell dels Arcs només en queda un vestigi. Si agafem la direcció nord de la carretera nova, trobarem un camí que ens durà a la Fontcoberta, una font coberta per una volta de pedres, originària de l’època medieval. El lloc perfecte per acabar la ruta.

COMENÇA LA RUTA

Prem “Més opcions” al mapa per obrir la ruta al dispositiu.

Accepto les condicions d'ús.